Orkesterin johtaja

Antti Nissilä

Antti Nissilä (s. 1969) aloitti musiikkiopintonsa Valkeakosken musiikkiopistossa alttoviulu ja piano ensimmäisinä instrumentteinaan. Sävellysopinnot käynnistyivät yläasteiässä Kari Rydmanin johdolla ja jatkuivat Sibelius-Akatemian Nuoriso-osastolla Erkki Jokisen oppilaana. Antti Nissilä valmistui 1996 Tampereen konservatoriosta musiikin teorian opettajaksi ja 1997 laulunopettajaksi. Hän jatkoi sävellysopintojaan opettajinaan Jouni Kaipainen ja Hannu Pohjannoro ja valmistui säveltäjäksi Pirkanmaan Ammattikorkeakoulusta (nyk. Tampereen Musiikkiakatemia) vuonna 2008. Osana opintojaan hän suoritti myös orkesterinjohdon II-kurssin Tampereen konservatoriossa.

Antti Nissilä on säveltänyt laajaa tyylikirjoa käyttäen musiikkia orkestereille (mm. Tampere Filharmonialle), näyttämöteoksiin (mm. kaksi kamarioopperaa,  musiikkinäytelmän Kotkan kaupunginteatterille), kuoroille, kamariyhtyeille ja laulutaiteilijoille. Erityisen laajaan käyttöön on levinnyt hänen puhallinorkesterimusiikkinsa, jota esittävät niin nuoriso- ja amatöörikokoonpanot kuin ammattiorkesteritkin.

Baritonilaulajana Antti Nissilä on esiintynyt solistitehtävissä Tampereen Oopperassa, Ilmajoen Musiikkijuhlilla ja muilla maakunnallisilla oopperanäyttämöillä sekä lukuisissa kirkkomusiikkiteoksissa, mm. Johannes-passion Jeesuksena. Hän johti Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoroa vuosina 2014-2017 ja valmensi kuoron Jaakko Kuusiston Elämälle-oopperan ja Tuomas Kantelisen Mannerheim-oopperan ensi-iltoihin sekä festivaalin juhlakonsertteihin.

Vuosina 2015-2021 Antti Nissilä työskenteli Norjassa, Hammerfestin kaupungin palveluksessa laulajana ja laulupedagogina sekä Hammerfest Musikforeningin ja Hammerfest Storbandin kapellimestarina. Syksyllä 2021 hän palasi Suomeen. Nykyisin hän johtaa Mansetin lisäksi hämeenkyröläistä Puhallicaa ja Ikaalisten Nuoriso-orkesteria sekä toimii laulun ja sävellyksen tuntiopettajana Pirkanmaan musiikkiopistossa.