Orkesterin johtaja

Anna-Leena LummeOululaislähtöinen Anna-Leena Lumme (s.1978) innostui kapellimestariopinnoista jo nuorena. Lukioikäisenä aloitetut ensimmäiset johtamistunnit ovat vieneet aina Sibelius-Akatemiaan asti, josta hän valmistui puhallinkapellimestariluokalta vuonna 2013 erinomaisin arvosanoin, pääopettajanaan Peter Ettrup Larsen. Mestarikursseilla hän on ollut mm. Juha Törmän, Atso Almilan, Tuomas Hannikaisen, Michael Griffitin ja Jorma Panulan opissa. Lisäksi hän on opiskellut trumpetinsoittoa Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa, josta valmistunut musiikkipedagogiksi vuonna 2003, ja Oulun Seudun Amk:ssa, josta hän on suorittanut trumpetinsoiton A-kurssin.

Orkesterinjohdon opinnoissaan hän on päässyt työskentelemään useiden suoma-laisten ammattipuhallinorkesterien (mm. Kaartin Soittokunta, Laivaston Soittokun-ta ja Poliisisoittokunta) sekä sinfoniaorkesterien (mm. Pori Sinfonietta ja Jyväskylä Sinfonia) kapellimestarina. Osallistuminen vuonna 2014 kansainväliseen NWBC puhallinkapellimestarikilpailuun toi semifinaalisijan. Anna-Leena on Finnish Symphonic Wind Professionals -orkesterin perustajajäsen ja toinen kapellimestareista.

Anna-Leena on työskennellyt trumpetinsoitonopettajana ja orkesterinjohtajana useissa musiikkiopistoissa Tampereen seudulla sekä monien orkestereiden kouluttajana Suomessa. Vuodesta 2002 hän on toiminut Ylöjärvellä Länsi-Pirkanmaan musiikkiopistossa, opistojen yhdistymisen jälkeen Tampereen seudulla toimivan Pirkanmaan musiikkiopiston trumpetinsoiton lehtorina ja puhallinorkestereiden johtajana. Hän on toiminut myös orkesterinjohdon kouluttajana Pirkanmaan Pinnan kapellimestarikursseilla ja kapellimestarikurssin assistenttikouluttajana Partaharjun ja Limingan musiikkileireillä.