Historia

Vuonna 1986 Pentti Lindgren ja Antti Mäkelä perustivat Puhallinorkesteri Mansetin. Aluksi kartoitettiin soittajia, jotka olisivat kiinnostuneita tulemaan mukaan Mansetin toimintaan. Myös nuotistoa hankittiin vähitellen. Vuonna 1988 Puhallinorkesteri Mansetti rekisteröitiin virallisesti yhdistykseksi tarkoituksenaan kehittää puhallinorkesteriharrastusta mm. järjestämällä konsertteja ja koulutustilaisuuksia.

Mansetin ensimmäinen konsertti pidettiin Sampolassa jo perustamisvuonna. Soittajia orkesterissa oli tuolloin n. 25-30. Ohjelmisto oli aluksi kevyttä ja viihteellistä. Tampere-talon itsenäisyyspäiväkonserttien myötä mukaan tuli myös perinteisempi puhallinorkesterimusiikki sekä klassinen musiikki.

Mansetin omissa konserteissa vierailevina solisteina tai soittajina ovat olleet mm. Antti Sarpila, Arja Koriseva, Pentti Hietanen, Johanna Rusanen, Mika Pohjonen sekä Lauri Mikkola. Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta myönsi tunnustuspalkinnon Mansetille v. 1995. Mansetti on julkaissut LP-levyn 1990, kasetin 1992 ja CD-levyn 1996. Vuonna 2002 Mansetti teki esiintymiskiertueen Kanadaan, jossa esiintymisiä oli mm. kanadansuomalaisten suurjuhlissa. Mansetti on tehnyt myös kaksi esiintymismatkaa Unkariin. Kesällä 2014 Mansetti esiintyi Unkarissa Sárvárin musiikkijuhlilla ja heinäkuussa 2016 Mansetti osallistui Pápán kaupungissa pidettäviin musiikkifestivaaleihin.

Mansetti harjoittelee joka maanantai. Harjoitukset kohdistuvat aina tulevien konserttien ja esiintymisten ohjelmistojen harjoittamiseen. Orkesteria ovat johtaneet mm. Antti Mäkelä, David Kimball, Juha Törmä, Pekka Ahonen, Pekka Numminen, Lauri Lehtonen, Leena Toivanen, Tanja Karjalainen, István Világi, Sauli Saarinen, Anna-Leena Lumme, Soila Takanen ja Eetu Lehtonen. Vuoden 2023 alusta alkaen Mansetin kapellimestarina toimii Antti Nissilä.